субота, 20 травня 2023 р.

 

Чарівна краса вишиванки 

         Нещодавно в Україні урочисто відзначили Всесвітній День вишиванки.

В день вишиванки, ми вдягаємо це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук, демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції й ремесла від знищення.

       Українська вишиванка зберігає історію і традиції нашого народу. Вишиті сорочки здавна допомагали українцям зберегти свою ідентичність, а також вони є оберегом, який пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.


       Бібліотека – філія №3 долучилася до обласної культурно - мистецької акції «Вишиванку одягай – Україну прославляй» та провела ряд заходів:

-         годину спілкування «А над Україною вишиванка цвіте» для вихованців КЗ «Знам’янської спеціальної школи Кіровоградської обласної ради»;


-         бібліомікс «Чарівна краса вишиванки» для учнів 9-б класу ліцею «Інтелект»;

-         годину духовності «Вишиванка – національна святиня» для працівників Кропивницького РВ №2 філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області.

     


Всі присутні на заходах мали змогу  дізнатися більше про історію народної вишивки на Україні, що сягає своїм корінням у глибину віків, поширити свої знання про техніку вишивки та види орнаментів, композицій, а також передивитися для ознайомлення  різноманітні  вишивані вироби.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар