четвер, 1 грудня 2022 р.

 

Міжнародний день людей з інвалідністю.


З нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо.

 

Люди з інвалідністю потребують не лише побутових зручностей, але й толерантного відношення суспільства.    

Толерантність – це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям: терпіння, терпимості, розуміння, дружнього ставлення, адекватного сприйняття. 

Міська бібліотека-філія №1 до Міжнародного дня людей з інвалідністю  підготувала  для своїх користувачів інформаційну годину «Толерантне ставлення до людей з особливими потребами» . Завідуюча бібліотекою, Алефірова С.  познайомила присутніх  з літературою про  добро, толерантність,  милосердя і т.д. Акцентувала увагу на найважливішому  - це все ж таки ставлення оточуючих до таких людей, надала поради щодо спілкування з людьми з інвалідністю та запропонувала  познайомитись з  пам’яткою  для населення «Що робити людям з інвалідністю під час війни?» , підготовлену навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності  Кіровоградської  області.

Немає коментарів:

Дописати коментар