середа, 22 вересня 2021 р.

 

КІРОВОГРАДЩИНА - КРАЙ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

  


З нагоди Дня партизанської слави та з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників, у бібліотеці  був проведений історичний екскурс «Партизанськими стежками» для учнів 7 класу Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Т.Г.Шевченка.

   Під час заходу молодь познайомилася зі сторінками історії періоду Другої світової війни, дізналася про партизанський рух на території рідного краю, про діяльність підпільних організацій на окупованих територіях. Захід супроводжувався переглядом історично-краєзнавчої літератури присвяченої  підпільно-партизанському руху на Кіровоградщині в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.


  Для учнів 6 класу НВК «Знам'янська ЗШ І-ІІІступенів №3-гімназія» бібліотекар провела патріотичну годину «Соколята партизанських лісів» - мова йшла про дітей-героїв.

  У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. За покликом юних сердець ставали підпільниками та партизанами. Вони гинули в боях. їх катували гітлерівці, але юні герої не здавалися.

    Героїчні подвиги українських партизанів у пам'яті народу житимуть вічно.

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар