понеділок, 23 січня 2017 р.

Зимові свята українців
    Вихованці 3-го класу школи-інтернату здійснили пізнавальну мандрівку разом з бібліотекарем центральної бібліотеки Сатир Н.А.  в далеку минувшину українського народу. Прослухали цікаву розповідь про історію виникнення таких народних свят зимового календаря, як День святого Миколая, Новий рік, Різдво Христове, Водохреща, котрі несуть із собою добро, мир, світлі надії, родинний затишок, найкращі побажання, колядки і щедрівки – унікальні культурні цінності минулих поколінь.

  Школярі із задоволенням переглянули народознавчі книги про зимові свята та прослухали вірші про зиму Катерини Перелісної, Тамари Коломієць, Наталі Забіли, Платона Воронька, Олександра Олеся, пригадували народні зимові казки “Снігуронька”, “Морозко”, “Дванадцять місяців”, казки “Снігова королева” Г.-Х. Андерсена, “Лускунчик і Мишачий король”
Е.Гофмана, переглянули відеоролик про святкування Водохрещі, відгадували загадки про красу зимової природи, розповідали, за що їм подобається зима, чи здійснилися їх мрії у День Святого Миколая, та як вітали рідних на Різдво.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар