суботу, 20 лютого 2016 р.

День рідної мови
З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який ми святкуємо 21 лютого бібліотека – філія №3 провела для учнів ПТУ-12 день інформації «О мово моя, як спів солов’я». Бібліотекар розповіла присутнім історію свята, мовні традиції, що своїм корінням сягають у далекі часи та про складну долю української мови на шляху до розвитку. Для воїнів АТО учні написали українською мовою свої побажання на листівках у вигляді ангелочків.  Для учнів 7-А класу НВК ЗШ №2-ліцей провели супер конкурс «Мова наша і слова – наче музика жива».  
Дітям були запропоновані конкурси та вікторини на знання українських народних прислів’ів, приказок, загадок та скоромовок. Діти проявили чудові знання з рідної мови, читали вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки. Родзинкою заходу стала гра «Сурдоперекладач» котра дала змогу впевнитися , що без мови нам важко жити. Мова –це великий  скарб, який треба  шанувати, берегти  і  розумно  збагачувати.
Ці заходи мали мету виховувати в учнів любов до рідної мови, почуття гордості за те, що ми українці, патріоти своєї країни, виховувати бажання і надалі боротися за чистоту нашої мови, за свободу і незалежність України.



Немає коментарів:

Дописати коментар