суботу, 17 жовтня 2015 р.

Український воїн: зв'язок поколінь
       Міська бібліотека-філія №3 організувала тематичну екскурсію «Український воїн: зв’язок поколінь» до міського краєзнавчого музею,  для учнів 9-А  та 9-В класів ЗОШ І-ІІІ ступенів  №3.  Головний зберігач фондів музею О.Моліс на  прикладі історичних подій нашого краю  розкрив  звитяжні сторінки боротьби вояків України різних поколінь за свободу, незалежність і територіальну цілісність Батьківщини. Учні дізналися про боротьбу мужніх козаків-гайдамаків проти іноземних загарбників. Нащадками традицій боротьби за свободу Вітчизни  у нашому краї стали отамани і воїни Холодноярської Республіки 1918-1922 років , загони яких діяли, також, і в районі Знам’янки.
   
 Цю традицію продовжили партизани Чорноліського краю у період нацистської окупації  під час Другої світової війни. У музеї окремо виділена експозиція про участь знам’янчан у визволенні України, та звільненні міста Знам’янка  від фашистської навали.  Школярам було цікаво не тільки почути, а й побачити портрети 10 героїв Радянського Союзу – наших земляків. 

    Як і нинішні ветерани, які захищали Вітчизну від фашистської чуми, так і сучасному поколінню прийшлось стати на захист Батьківщини. Особливу увагу учнів викликала експозиція «Героям – слава!», присвячена землякам-знам’янчанам, котрі загинули в зоні АТО.



Немає коментарів:

Дописати коментар