неділя, 11 серпня 2024 р.

 

Скарбниця цікавих знань


Літні канікули - гаряча пора в центральній бібліотеці, яка спрямована на реалізацію міської програми «Мистецькі вихідні». Вибір занять на всі смаки пропонували цього літа бібліотекарі своїм непосидам – читайликам.

Це і пізнавальні мандрівки, і цікаві книжкові історії, настільні та рухливі ігри, відео перегляди та безліч інформаційних цікавинок.
Тут завжди панує відмінний настрій і творча атмосфера! Адже, бібліотека – це ціла скарбниця цікавих знань.

Пізнавати нове дуже цікаво, а якщо подружитися з іграми, вікторинами, головоломками, то процес пізнання стає захоплюючим. Радість живого спілкування нічим не заміниш - це незаперечно!

субота, 10 серпня 2024 р.

 

Чому важливий День лева?


Суботні зустрічі в бібліотеці продовжуються. І це не тільки розваги, а і підтримка та участь у різних акція, які відбуваються по всьому світі.  Цього разу ми зустрілись у день, який світове товариство присвячує диким тваринам, що потребують захисту людини через загрозу повного зникнення із обличчя Землі. 10 серпня - це День Лева. Споконвіку цю тварину боялися і шанували. Люди, які бажали похизуватися своєю владою, сміливістю та статками утримували цих звірів у неволі.

Сьогодні ми висловлюємо свою незгоду такому ставленню до тварин. Тому вирішили зробити листівки, на яких зображений лагідний, добрий, тендітний Лев. Діти додали уяви і вийшло досить симпатично. Так ми зробили свій внесок до всесвітніх акцій в День Лева і закликали всіх берегти природу!

 

До Дня молоді.


“Бібліотека нині – більш ніж бібліотека” – саме це доводять численні приклади діяльності бібліотек, які все глибше усвідомлюють свою роль у створенні соціокультурного середовища. Впродовж останніх років організовується чимало акцій, приурочених до різних важливих дат, свят чи культурних подій. Тому до Дня молоді міська бібліотека-філія№1 організувала вуличну акцію «Я люблю читати».  Адже  зараз , як ніколи потрібно приділяти увагу молодому поколінню. Бібліотекарі  підготували флешмоб «Я люблю читати», а також  провели для учасників заходу  вікторину   «Всесвітньо відомі письменники України».

Читачі бібліотеки допомогли виготовити книжкові закладки із жовто-блакитних сердечок та голубами миру, які потім роздали  присутнім , а ще  листівки із мудрими й цікавими висловлюваннями про користь читання  та з адресою нашої бібліотеки. Такі заходи привертають увагу  молоді до читання книг  та підвищують  імідж бібліотек.

неділя, 4 серпня 2024 р.

 


До Дня міста.


Місто Знам’янка Кіровоградської області цього року відзначає 155 річницю створення. Тому міська бібліотека-філія№1 підготувала до цього свята фото вернісаж «Чарівна природа Знамянщини».

Усі ми фотографуємо, намагаємося зупинити мить, бо природа нашої малої батьківщини настільки чудова! Окрасою Знам'янки є старовинний парк відпочинку, де всіх вітають 300-400-річні дуби-велетні. Також є ставки, серед яких Копанка. Ставок на південному кордоні міста, зарегульований греблею з водостоком, розташований на невеликій ділянці правого витоку балки Орлової. Греблю споруджено у 50-их роках 20-го століття.


До того часу тут існувала невелика, штучно створена заглибина – копанка, яка живилася потужними джерелами і давала воду для господарських потреб жителів села Патрини. На території міської ради розташований лісовий масив Чорний ліс. У ньому переважають широколистяні деревні породи. Також дуже гарна природа  в давно відомій в області Знам'янській бальнеологічній лікарні. Всі
мешканці південної частини  міста милувалися чудовими пейзажами краєвидів нашої Знам'янщини. А бібліотекар провела з юними природолюбителями екологічну бліц-вікторину «Збережімо ми природу – Знам'янці  гарну вроду». 

 

До 155-річчя міста Знам'янка.


День міста - це гарна можливість зізнатися в повазі і любові до рідного краю, згадати про важливість і цінність жити вдома і пишатися людьми, які є поряд. Знам’янка- це місто залізничників, тому в честь його ювілею невтомні учасники "мистецьких вихідних" виготовили аплікації "Паровоз Слави".

Наші креативні паровозики вийшли яскравими, різноманітними, святковими!  Ними ми прали задати гарного, позитивного настрою для відзначення свята. Нехай день міста пройде саме з такими яскравими емоціями, як ці аплікації.