вівторок, 22 січня 2019 р.


День Соборності України.
Разом з власної волі - 100 років тому, 22 січня 1919 року, Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіки об’єдналися в одну державу. До 100-річчя Соборності України бібліотекарі міської бібліотеки-філіалу №1 підготували годину державності  «Величний день єднання» для учнів ІІ  курсу, гр.23(кл. керівник Трофімова Т.М.) ДНЗ «Знам’янського професійного ліцею».
Українська революція 1917 – 1921», заЗавідуюча нагадала присутнім про те, як 100 років тому четвертий універсал Української Центральної Ради закликав усіх громадян УНР до боротьби з більшовиками й повідомив про прагнення якнайскоріше укласти мирний договір із центральними державами. Учні познайомилися з літературою по даній темі, а також їм було запропоновано зіграти в історичну гру «100 років боротьби.  ініціативи  начальника відділу культури і туризму Світлани Бабаєвої. 
Настільна гра  передбачає 88 ходів, за кожен з яких команди отримували запитання з історії України. 
Відповідаючи на них, гравці  закривали особливими фішками поля-області. Завданнями  для молоді були питання про шість регіонів   етнічних українських земель: Галичини, Поділля, Півдня і Сходу, Київщини-Лівобережжя. Ця настільна гра виявилася цікавою, повчальною та корисною для учнів.




Немає коментарів:

Дописати коментар